Detta är mitt 2:a recept på ångkokt tapiokakaka, i detta recept så görs kakan på färska pandanblad som ger kakan en naturlig grön färg samt att konsistensen blir något mjukare och inte lika seg som det andra receptet.

70 g mungbönor

8 st färska pandanblad
1 dl vatten

200 g tapiokamjöl
50 g rismjöl
400 ml kokosmjölk
280 g socker
1 nypa salt

Börja med att skölja mungbönorna och koka/ångkoka dem mjuka.

Tvätta rent pandanbladen och mixa med vatten. Sila sedan genom en sil, gärna genom tyg för att inte få med bladresterna, kläm hårt för att få ut all vätska. Släng bladresterna.

Värm kokosmjölken med sockret så att det löser sig (det ska inte koka). Låt svalna något.

Blanda mjölen med socker och salt, häll över kokosblandningen och vispa för hand så att det blir en klumpfri smet.

Ta 2 dl av smeten och häll i en mixer tillsammans med mungbönorna och ha ytterligare i 1/2 dl vatten. Mixa till en slät smet.

Blanda i pandanvätskan i smeten som blev över och blanda väl.

Ångkoka ca 5 min för varje lager och ca 20 min när du är på sista lagret.

Om du är osäker så kan du läsa här. Tillagningen är densamma förutom de färska pandanbladen och tiden.

Använda Instagram filter: Walden

Visa i Instagram ⇒