Inte direkt någon skönhet då jag skar kakan när den fortfarande var varm, men det är ju smaken som räknas. Denna kaka är vanligt förekommande i de flesta asiatiska länderna. På vietnamesiska heter den ”grisskinn kaka”, söker du den på engelska ”pig skin cake” så kommer det upp massa bilder på denna kaka. Varför den heter så beror på utseendet som ser ut som grisskinn, smaken i sig är långt ifrån. Kakan kan smaksättas med vilken fyllning man vill, men vanligast är mungbönor. Kakan har en väldigt söt smak och konsistensen är något seg.

Tänkte dela med mig av detta recept och den är inte svår att göra.

200 g tapioka mjöl
50 g rismjöl
250 g socker
400 ml kokosmjölk
100 g mungbönor
1 tsk pandanextrakt
1 form (jag brukar använda mig av en matlåda, storleken är precis lagom för smeten)

Tvätta mungbönorna och lägg i blöt ca 1 timma. Ångkoka tills de har mjuknat och låt svalna.

Häll sockret och kokosmjölken i en liten kastrull, sätt på värme och blanda tills sockret löst sig (det ska inte koka). Ställ åt sidan och låt svalna. Blanda mjölen i en bunke och häll över kokosblandningen. Rör om så att det blir en klumpfri smet. Ta lite mindre än 1/2 av smeten och häll i en blender tillsammans med mungbönorna, mixa väl till en slät smet, späd med lite vatten om det blir för tjockt. Häll 1 tsk pandanextrakt i den smeten som blev kvar.

Värm upp en ångkokare och ångkoka ett lager i taget. ca 3 min för varje lager. När du är på sista lagret, ångkoka då kakan i ca 20 min, det gör att kakan ska hålla ihop och inte ramla isär. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den.

Vill man så kan man utesluta mungbönorna, gör smeten som vanlig och dela den på två, häll pandanextrakt i ena och låt den andra vara som den är. Ångkoka som vanligt.