Denna rätt med carpaccio är en stor favorit hos min man, den ska alltid finnas med på bordet som tilltugg tillsammans med en kall öl eller som en utav huvudrätterna. Rätten är gjord på mitt vis och jag hoppas att den ska smaka.

ca 500 g oxfilé
2 citroner
6 msk socker
3 msk fisksås
1 tsk salt

1 stark chilifrukt
1 tsk peppar
1 morot
1 dl persicaria blad/Vietnamesisk mynta (rau ram)
1 lila lök

1/2 dl rostade jordnötter (osaltade)

Skiva oxfilen i lagom tjocka skivor, tvätta och krama ur all vätska. Pressa över citronerna över oxfilen, häll i socker, fisksås och salt. Blanda väl och låt köttet dra i vätskan ca 30 min.

Under tiden riv moroten grovt, strimla löken och hacka chili samt persicaria bladen, lägg allt i en bunke.

Häll över köttet i ett durkslag och låt rinna av, slå över det sedan i bunken med de övriga ingredienserna och blanda.

Lägg upp på fat och garnera med rostade jordnötter innan servering.

Använda Instagram filter: Normal

Visa i Instagram ⇒