Denna fyllning brukar fyllas i våra vetebullar hemma hos oss. Gör gärna fyllningen i förväg så att den hinner svalna innan du fyller bullarna.

ca 800 g fläskkarré (skivor utan ben)
1,5 dl torkade kinesisk öronsvamp (blötlagd)
1,5 dl torkade shitakesvamp (blötlagd)
1 liten gullök
1 morot
2-3 msk soja
3-4 msk char siu sås (på glasburk som finns att köpa på de asiatiska livsbutiker)
2 msk honung
1 tsk peppar
2 msk ostronsås
ca 2 tsk majstärkelse/potatismjöl

Börja med att tärna/strimla köttet i små bitar. Finhacka svampen, löken samt moroten.

Fräs löken på högvärme, tillsätt köttet tills det blir genomstekt. Häll över grönsakerna och stek lite till.

Ha i alla kryddingredienserna och smaka av så att smaken passar. Red sedan av med lite stärkelse så att fyllningen inte blir så rinnig.

Låt svalna innan det ska fyllas.

Recept på vetebullarna hittar du här.

Använda Instagram filter: Rise

Visa i Instagram ⇒