En himmelsk god klassisk chokladkaka med rostad kokos som alltid uppskattas vid fikastunder.

Ca 30-40 bitar

175 g smör
1 dl vatten
4 ägg
3,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 msk kakao

Kokostäcke
100 g smör
200 g riven kokos
1 3/4 dl socker
2 ägg

Sätt ugnen på 200 grader.

Smöra en långpanna.

Smält smör med vatten i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser med varandra och sila i äggsmeten, tillsätt det smälta smöret. Häll ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

Under tiden smält smöret med sockret till kokostäcket. Tillsätt riven kokos och ägg, rör ihop och ställ åt sidan.

Tar sedan ut kakan efter tiden.

Höj värmen på ugnen till 225 grader.

Bre på kokosblandningen på kakan och ställ sedan in i ugnen igen. Håll koll hela tiden så att täcket inte bränns vid, när den har fått gyllenbrun färg så är den färdig.

Låt svalna innan du delar kakan.

Använda Instagram filter: Rise

Visa i Instagram ⇒