Du som aldrig ätit kycklingfötter tänker säkert; är denna läskiga rätten ens ätbart?! Men det är förstås lika ätbart som vilken annan del på kycklingen som helst. För dig som kan äta denna rätt så har jag gjort den knaprig samt en sås som dipp. Detta är vad du behöver:

1 påse frysta kycklingfötter (1 kg)
0,5 dl salt (till att skrubba med)
1,5 msk socker
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 tsk fisksås
0,5 tsk chilipulver
0,5 dl olja

sås
1 dl bbq-sås
½ dl tigersås

Tina upp kycklingfötterna, klipp bort klorna och skrubba med 0,5 dl salt, tvätta sedan rent och lägg i en stor bunke. Marinera med alla kryddor och låt dra i ca 20 min, under tiden sätt ugnen på 200 grader. Häll kycklingfötterna i en ugnsfast form och grilla i mitten av ugnen. Vänd på dem efter ca 15 min, fortsätt så 4-5 gånger tills det blivit gyllenbruna och knapriga. Blanda såsen och servera.

Använda Instagram filter: Amaro

Visa i Instagram ⇒