De västerländska sopporna brukar vara något feta och krämigare än asiatiska soppor som brukar vara en bas på buljong. Man reder av buljongen sedan med potatismjöl eller tapiokamjöl. Mycket gott och absolut inte fet.

4-6 pers

1 kycklingklubba
4 l vatten
1 hönsbuljong
5 crabbsticks
1 ägg
1 liten burk majs
salt och peppar
ca 6 msk potatismjöl

Koka kycklingklubban i vattnet tills den blir genom kokt, tar ut klubban, släng skinnet och dela köttet i mindre bitar. Lägg i buljongtärningen i kokspadet. Dra crabbsticksen i långa remsor för hand och lägg i det i buljongsoppan tillsammans med majs och kycklingköttet. Vispa ägget för hand, koka upp soppan och häll sakta i äggsmeten i en tunn stråle samtidigt som du rör om i soppan (det gör att ägget blir till långa strimlor). Smaka av med salt och peppar, lös upp potatismjöl med lite vatten, redd soppan sedan med potatismjöl så att soppan blir något tjockare. Ät medan soppan är varm.

Använda Instagram filter: Valencia

Visa i Instagram ⇒