Här är min variant på grön papayasallad, hoppas det smakar!

1 grön papaya (finns i asiatiska livsbutiker)
1 morot
1 liten rödlök
10 st pärltomater
4-5 st långa gröna bönor (finns i asiatiska livsbutiker)
2 vitlöksklyftor
1/2 chili (tar mer om ni vill ha mer styrka)
1 bunt koriander
1 näve thai basilika
1 lime
5 msk socker
2,5 msk fisksås (squid)

IMG_1395

 

Fyll en bunke med kallt vatten och lägg i några isbitar. Skala sedan papaya och strimla den direkt ner i isvattnet. Ställ åt sidan.

Fyll en annan bunke med strimlad morot, strimlad lök, hackad koriander, hackad basilika samt mindre bitar av gröna bönor.

Ta upp papayan från isvattnet och tryck ut all vatten, lägg i bunken med de andra ingredienserna.

Dela tomaterna i halvor och mortla så att saften pressas ut, häll över salladsblandningen.

Lägg chili, vitlök och socker i morteln, mortla så att vitlöken och chilin blir riktigt mosad, tillsätt fisksås och blanda väl. Skär bort allt skal och skinn från limefrukten, klyfta sedan frukten (endast fruktkött) ner i fisksås blandningen och mortla ytterligare så att allt blandas väl. Häll över såsen i salladen och blanda väl.

Lägg upp på fat (tar med all vätska) och strö över jordnötter innan servering.

Tips! Vill man så kan man ha räkor, torkade räkor eller krabba i salladen.

Använda Instagram filter: Normal

Visa i Instagram ⇒