Här har jag lyxat till min gröträtt med oxsvans och grönsaker. Väldigt enkel och väldigt gott.

4-6 pers

4-5 st oxsvans
1,5 dl torkad shitakesvamp (blötlagd)
2 st morötter
1 liten gullök

ris till gröten

garnering: koriander, gräslök, rostad lök, chili

Tvätta och koka oxsvansen mjuka, när köttet faller lätt isär från benet så är köttet färdigt. Ta ut köttet och spara spadet.

Häll i mängden ris (beroende på om du vill ha en tjock eller tunn gröt) i kokspadet och koka som vanligt. Tillsätt kokande vatten vid behov.

Finhacka löken, morötterna och svampen. Fräs sedan i lite olja och smaksätt med lite salt och peppar.

Dra isär köttet i mindre remsor för hand, lägg i det i gröten tillsammans med de frästa grönsakerna. Låt koka upp och smaksätt med salt och peppar.

Servera med hackad koriander, gräslök, rostad lök samt chili

Använda Instagram filter: Rise

Visa i Instagram ⇒