Denna rätten är inte alls så avancerad som det verkar. Det ska jag visa med detta recept.

4-6 pers

ca 1 kg sidfläsk/fläskkarré

Marinad
3 msk socker
1,5 tsk salt
1,5 tsk peppar
1,5 tsk currypulver
1,5 tsk 5 kinesisk krydda
0,5 tsk chilipulver
1,5 msk hackad citrongräs

1 påse fryst strimlad grissvål (1 kg) – finns i de flesta asiatiska livsbutikerna
1 påse rostad rispulver – finns i de flesta asiatiska livsbutikerna
salt
vinäger

Marinera sidfläsk eller vilket kött du vill med marinaden ovan, eller du kanske har en egen favorit marinad? Dela gärna med dig i så fall. Lägg i plastpåse och ställ i kylen över natten.

Dag 2, tina upp svålen, skrubba rent med salt och vinäger, tvätta sedan rent, koka upp en kastrull med vatten och lägg i svålen, låt koka ca 10 min. Häll av och skölj med kallt vatten, låt torka helt, blanda i påsen med rostat rispulver, smaka av med lite salt och peppar.

Sätt ugnen på 220 grader, grilla köttet i ca 20 min på varje sida. Tar ut köttet och låt vila ca 10 min innan du skivar upp det. Servera allt med risnudlar, färska grönsaker, vietnamesisk skinka samt sötsur fisksås.

Använda Instagram filter: Amaro

Visa i Instagram ⇒