Eftersom den sötsura fisksåsen finns med i de flesta av mina rätter som ni säkert har märkt så tyckte jag att den förtjänar ett eget inlägg. Den är minst lika viktig som huvudingrediensen på en tallrik, för utan den skulle vi då inte uppnått den vietnamesisk smaken i rätterna. Fisksåsen är som pricken över i:et, den lyfter upp rätten och får alla kräsna smaklökar att bli tillfredsställda.
Det är ganska enkelt att göra en typisk vietnamesisk rätt, välj ut en huvudingrediens, t.ex. grillad kyckling, fläsk eller det du tycker är gott, tillsammans med risnudlar, en blandad sallad med örter serverad med den ljuvliga fisksåsen, vips så har du en jätte god måltid.
5 svar
[…] räkröra tillsammans med tunna risnudlar, vietnamesisk skinka, färska örter och den underbara fisksåsen. Så enkelt, gott, nyttigt och man blir inte överdriven […]
[…] som frasigast. Traditionellt rullar man pannkakan i salladsblad och örter som man sedan doppas i sötsur fisksås, men jag rullar gärna mina pannkakor i rispapper tillsammans med de färska […]
[…] Denna rätten är fantastiskt god tack vare fyllningen på de torkade räkorna. Räkorna i sig har redan en salt söt smak så man behöver inte krydda dom nåt mer. För att göra det lite mer nyttigt har jag blandat i fisk (vanlig torsk). Som vanligt bör rätten ätas med sötsur fisksås. […]
[…] fisksåsen är väldigt enkel att göra, enklare än vad man tror. Allt du behöver […]
[…] Sätt ugnen på 220 grader, grilla köttet i ca 20 min på varje sida. Tar ut köttet och låt vila ca 10 min innan du skivar upp det. Servera allt med risnudlar, färska grönsaker, vietnamesisk skinka samt sötsur fisksås. […]