Detta är en mycket smakrik soppa där basen är på tamarind, vilket också ger soppan sin naturliga syrliga smak.

2-3 pers

ca 280 gr marulk (filé)
2 liter vatten
1,5 msk tamarind
10 st körsbärstomater
6 st stora okra
3 st taro stems (vet ej vad de heter på svenska)
15 st strå svamp (ta vilken svamp du vill)
3-4 kvistar finger gräs (fråga mig inte varför, det står så på förpackningen)
2 msk socker
ca 1 dl fisksås (märket 3 krabbor eller Chin su)

IMG_1387

Koka upp vatten i en kastrull. Späd tamarind med lite kokande vatten, försök trycka ut all fruktkött och vätska från kärnorna. Sila sedan ner i det kokande vattnet, släng kärnorna.

Skölj och dela tomaterna i halvor och okra i mindre bitar. Skala och skiva taro stems. Lägg sedan i soppan tillsammans med svampen.

Skiva fisken i cm tjocka skivor och lägg ner i soppan, smaksätt med socker och fisksås. Klipp i örten finger gräs innan servering. Servera gärna med risnudlar eller ris.

OBS! Örten finger gräs har en stark doft, örten kan uteslutas och ändå får du en smakrik soppa.

Tips! För extra hetta, klipp i lite färsk chili.

Använda Instagram filter: Rise

Visa i Instagram ⇒